Så här gör du Kallbryggt te

Att kallbrygga te har blivit en ny hype efter coldbrew kaffe. Genom att kallbrygga ett te så du ett fylligare och sötare resultat med mindre beska. Se så vackert det ser ut i dessa flaskor!

Recept på kallbryggt te

Gör så här

  • Lägg valfritt teet i en flaska eller kanna. Fyll på med kallt vatten och täck över. Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
  • Sila och häll upp i glas med is och skuren frukt.
  • Klart!

Teer som passar för kallbryggt te

Det är egentligen dom flesta teerna men några är givetvis bättre. Tex är Rooibos gott för det. Ju godare blir det om man har bra te att tillgå. Jag dricker endast ekologiskt te, men gärna mycket fruktteer. Just frukt te passar utmärkt, en favorit till mig är Bora Bora te, det är riktig bärigt te som du bara måste prova. Den gör sig bäst som iste så tänkte göra ett inlägg om det frammöver 🙂

Du kan smaksätta det kallbrydda teet med t.ex. hallon, mynta, blåbär, körsbär, jordgubbar, citron, lime…..

Värme bidrar till den tanniska, bittra smakerna i te. I  utan värme till ditt te får du kvar ett perfekt uppfriskande, superlätt te som perfekt för sommardagar. Det är inte det minsta bitter. Detsamma gäller för kaffe, det är därför jag älskar kallt brygg kaffe så mycket.

Bon Appetit, för det bästa resultat använd dig av lösviktste men det funkar givetvis med påste, lite enklare!

Sponsrat

1 Comment
  1. […] anser  att man ska lägga bladen direkt i kallt vatten (kallbrygga) och alltså inte först brygga teet som vanligt, men det är en […]

Leave a reply