Läs om Matchas alla hälsofördelar

Det finns många hälsofördelarna med Matcha då den innehåller mängder antioxidanter i varje nypa pulver. Enligt forskning inom antioxidanter är Matcha exponentiellt mer laddat med antioxidanter än någon annan ”superfood”. Med hjälp av en testmetod som kallas ORAC (oxygen radical absorption capacity) som är ett mätvärde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller, så upptäckte experter på Tufts University att Matcha har tjugo gånger så mycket mer antioxidanter än granatäpple eller blåbär. Matchas ORAC-betyg är en höga siffran 1573 enheter per gram, jämfört med granatäpplen 105 enheter per gram eller blåbär 93 enheter!

Vad är hälsofördelar med Matcha te?

En servering av Matcha te har så högt näringsvärde att det motsvarar 10 koppar bryggt grönt te.
När du dricker Matcha så intar du 100% bladet får hela bladets näringsämnen. Matcha som är pulveriserat grönt te har 137 gånger mer antioxidanter vs grönt te.

Fler fördelar med Matcha te

 • Högt innehåll med antioxidanter inklusive den kraftfulla EGCg
 • Förhöjer metabolism och bränner kalorier
 • Avgiftar effektivt och är naturligt
 • Lugnar sinnet och slappnar av kroppen
 • Är rik på fiber, klorofyll och vitaminer
 • Förbättrar humör och ökar koncentrationen
 • Ger vitamin C, selen, krom, zink och magnesium
 • Gör att du är mer frisk
 • Sänker kolesterol och blodsocker

Med Matcha te har kraftfulla hälsofördelar i din dagliga kost!

matcha antioxidanterkälla:matchasource.com

Varför är matcha bättre än löst bladte?

Vi människor slänger varje dag mängder av värdefulla antioxidanter och mineraler, men det är inte så märkbart för oss. Det är precis samma sak som när du brygger kopp grönt te, eftersom vattnet bara kan extrahera en bråkdel det gröna teets fördelar. Det är till och med så mesta antioxidanter stannar kvar i bladen som du sedan kastar. Faktum är den enda sättet att verkligen dra nytta av gröna teers fulla potential är att konsumera hela bladet. Men för den delen betyder det inte att du behöver äta hela teblad. Det enkla vägen är att njuta av en kopp med Matcha. Matcha är ett malet teblad på sten plattor, full av vitaminer antioxidanter och aminosyror på ett sätt som ingen annan grön te kan leverera.

När det gäller att hjälpa dig att uppnå och bibehålla optimal hälsa, är Matcha utan dess like.

Varför Antioxidanter bra för vår kropp?

Jo Antioxidanter är kroppens försvarare och det är dom kemiska föreningar som förhindrar åldrande och kroniska sjukdomar. Enkelt sagt; ju mer du har desto bättre är din kropp i kampen mot infektioner och sjukdomar.

 

 Matcha är cancerbekämpande

Matcha te innehåller en viss typ av antioxidant som kallas katekiner som inte finns i andra livsmedel. Katekinet EGCg sägs ha cancerbekämpande egenskaper på våra kroppar. Då EGCg och andra katekiner motverkar effekterna av fria radikaler från föroreningar, UV-strålar, strålning och kemikalier vi möter i vår vardag. Dessa påfrestningar kan leda till cell- och DNA-skador. Eftersom över 60% av katekinerna i Matcha egentligen är EGCg, kan ett dagligt intag Matcha hjälpa till att återställa och bevara kroppens välbefinnande och balans.

Matcha som viktminskning

Matcha är redan ett kalorifritt ooh är ett effektivt tillägg i ett viktminskningsprogram som hjälper kroppen från två håll.
 • Det ökar ämnesomsättningen och brinner fett. 
 • En ny studie föreslog även att matcha kan hjälpa till att bränna kalorier med fyra gånger.
 • Matcha tillför ingen stress på kroppen och ökar inte varken  blodtrycket eller hjärtfrekvensen, vilket gör det till ett säkert alternativ.
 • Företaget Journal of Clinical Nutrition har gjort en undersökning som visar att genom konsumtion av Matcha grönt te kan du öka termogenesen (kroppens egen bränsleförbrukning) från en normal 8% -10% av den dagliga energiförbrukningen till mellan 35% och 43% av det dagliga energiförsörjning. Det ökar helt enkelt kroppens fettförbränning! 

 Matcha L-theanin ökar koncentration och fokus

För över tusen år användes Matcha i Japan som ett hjälpmedel i långa stunder av meditation. Munkarna brukade då dricka Matcha för att hålla sig varma men ändå lugna. Matcha är rik på L-Theanine som är en sällsynt aminosyra som främjar ett tillstånd av avslappning och välbefinnande, genom att det verkar på hjärnans funktion. Medan stress kan inducera beta-vågor skapar ett spännande och upprört tillstånd, så bridrar L-Theanine alfa-vågor till en mer avslappnad sinnesro. L-Theanin är vanligt i allt te, men iMatcha kan det innehålla upp till fem gånger mer av denna aminosyra än vanliga svarta och gröna teer.

Andra fördelar är att L-Theanine hjälpa minnet och lärandet och förmågan att hämma alla möjliga biverkningar från koffein, en naturlig komponent i grönt te.  En kopp med Matcha höjer din koncentration och klarhet i sinnet utan tillföra stressfaktorer som finns i kaffe. 

Matcha som detox

Det gröna pulvret är hälsofärg och hjälper till att rengöra kroppen på ett säkert sätt. Klorofyll  är det element som ger grönt te och andra växter sin signatur gröna färg. Men det är även en kraftfull avgiftade och hjäper till att eliminera både kemikalier och tungmetaller ifrån våra kroppar. Och eftersom Matcha verkligen är grönt så har den rikare på klorofyll än alla andra gröna te, vilket gör den till en överlägsen som daglig detox!

Matcha ger energi till kroppen

En av de mest oväntade hälsofördelarna med Matcha te är att dom som dricker det upplever en ökning av energi under hela dagen. I en studie hade forskare som tidigare trott att var från koffeinet i Matcha, senare funnit att det var faktiskt kombinationen av Matchas naturliga egenskaper. En annan ny studie visade att Matcha förbättrad vår fysisk uthållighet med 24%.

Matcha kan hjälpa dig med mycket i ditt liv, kanske du inte ha en tävling i sikte men det kan göra dina dagar lättare att ta sig igenom. The green power som vi säger på Teochkaffeguiden.se

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply