Ingefära te är bra i många aspekter och det dricks ofta vid en förkylning. Det är både gott och nyttig, en ren vitamin boost. Ingefära kommer från en rot som har används i Kina i över 2000 år för att bota olika sjukdomstillstånd. India och kina de länder som producerar mest ingefära i världen eftersom det växer bäst i varma och fuktiga områden.
Allt bra finns i ingefära ”, säger ett gammalt indiskt ordspråk. Därför refererar Ayurveda ofta till ingefära som en universell medicin.
Ingefära te
Ingefära te fördelar sträcker sig långt bortom förmågan att behandla illamående. Faktum är att studier visar att ingefära kan öka både fettförbränning, lindra inflammation och kontrollera kolesterol och blodsocker.
Hälsofördelar med Ingefära te
- Det är antiinflammatoriskt och väldigt bra om man äter en autoimmun kost.
- Ett enkelt sätt att få i sig ingefära är att koka ingefära te och dricka till frukost.
- Forskning har visat att dagligt tillskott av ingefära reducerade muskelvärk till följd av träning med 25 procent.
- Ingefära kan hjälpa till att minska menstruationssmärtor.
- Studier har visat att ingefära kan dämpa symptomen vid migrän.
- Ingefära är välgörande för matsmältningen och stimulerar magen och tarmarna .
- Lugnar magen, minskar gasbildning och motverkar förstoppning.
- Ingefäran har antiinflammatoriska effekter.
- Ökar metabolism en aning.
- Ekologiska ingefära är bra vid illamående som åk- och sjösjuka.
- Drick en kopp ingefära te när du mår illa för att lindra symtom.
- Har höga nivåer av vitamin C och aminosyror.
- Hjälper kroppen att absorbera näringsämnen.
- Hjälper kroppen att hantera glukosnivåer.
- Förbättra cirkulationen.
- Öppna inflammerade luftvägar.
- Minska artritisk inflammation.
- Lindra menstruationsbesvär.
- Lindra stress
Fakta om Ingefära:
Ingefära är en ört som i tusentals år har använts såväl i matlagning som för sina terapeutiska kvalitéer. Det

alltomtradgard.se
är gjort av en rot, en rot som kan användas färsk, mald, torkad samt i form av olja eller juice. Den är väldigt populär i teer och det finns Ingefära Te för den som vill ha det enkelt för sig. Roligt kuriosa är att Ingefära tillhör samma familj som gurkmeja, kardemumma och galangal. Ingefära växer under jorden precis som en lök med blast upptill. Vill du försöka dig på att odla egen så är ekologiskt lättast.
Ingefära i mat:
Roten är väldigt uppfriskande att ha i mat och vanligt tillbehör till sushi då i färsk form. Du bör se alltid till att ha torkad ingefära rot hemma för att kunna krydda din mat. Det är väldigt gott i juice och smoothies med.
Ekologisk Ingefära te:

Ingefära rot
Kraftfull ekologisk torkad ingefära är väldigt bra och det återfinns ofta i te. Ibland vissa ingefära teer gjorda av ingefärs pulver men mest smak får du ifrån torkad rot. Se till att välja ekologiskt då det är extra hälsosamt och du slipper få i gifter. Lägg mer fördel i en skiva citron i ditt te! Finast ingefära te är givetvis ekologisk och gjort på torkad rot.
Tillagning: 100 grader varmt vatten
Koktid: 3-5 minuter

Torkad ekologisk ingefära rot
Ingefära innehåll:
Kalium, kalcium, magnesium, fosfor, koppar, mangan, zink och vitamin B-6, C och E.
Undvik ingefära om: är blödarsjuk eller äter blodförtunnande medicin.
Det finns en uppsjö olika ingefära te men här finner ni ekologiska sådan, dom kostar snäppet mer men jag dricker inget annat än ekologiskt.