Den bästa Earl Grey

Earl Grey är världens mest populära te-sort och det finns massor av olika varianter på succé-teet. Earl Grey te en tidlös klassiker är den tesort vi dricker mest av i Sverige.

Earl Grey döpt efter en premiärminister Earl Grey är ett svart te smaksatt med bergamottolja, numera oftast bergamott-arom på dom mindre exklusiva teerna.

Charles Grey, 2nd Earl Grey (1764-1845), Prime Minister

En bra Earl Grey utmärker sig

Enligt oss är ett gott Earl Grey te gjort av lösvikt te på av ett fint indiskt te med italiensk äkta ekologiskt Bergamottolja. Det är viktigt att det av färskaste och mest exklusiva Earl Grey teerna för få den bästa smaken. Sorten är oftast en blandning av teblad från olika delar av Asien som Kina, Sri Lanka och Indien, samt Kenya i Afrika. Mer än hälften produceras i Kina och Indien.

Det här är det bästa Earl Grey som jag har druckit.

Det bästa Earl Grey fann jag hos London Tea Exchange, pris från 69 kr

Vi kommer ta tag i och fota mer på teets utseende och berätta mer om smaken, men det vi kan säga nu är att den är otroligt smakrik.

Smaksättning Earl grey

Earl Grey-te är ett svart te med smaksättning av olja från bergamott, som är ett slags citrusfrukt. Både doft och smak är avgörande för upplevelsen, liksom teets temperatur, tekoppens utformning och vattnets karaktär.

Bergamott fruker

Historia:

Earl Grey-blandningen, eller ”Earl Grey’s Mixture”, antas namnges efter Charles Gray, 2nd Earl Gray, Storbritanniens premiärminister på 1830-talet och författare till Reform Bill av 1832. Han hade fått en gåva, förmodligen en diplomatisk perquisite med ett te smaksatt med Bergamotolja. Informationen är ganska så lång vill du gräva ner dig djupare så läs här på engelska. https://en.wikipedia.org/wiki/Earl_Grey_tea

 

Sponsrat

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply